Speking av hjortelår

Sjøl i disse me too-tider er det lov til å kose seg med fremmede lår, så lenge det er fra et felt hjortevilt som skal bli god spekemat. Låret blir bedre og mer medgjørlig jo mer du tafser på det.

Sist oppdatert: 11. februar 2023 kl 20.00
Skjærefjøl med tørka viltkjøtt fra hjort
Speking av hjortelår: Hjort på glass og flaske, hjorte(br)øl i glass og flaske, hjort på fjøla, hjort i fjøla – og det skulle ikke forundre oss om det var litt hjortetakksalt i krydderblandinga. Nei, det blir neppe mer hjort enn på Norsk hjortesenter.
Lesetid: 7 minutter

Ved speking av hjortelår er det slik at jo mer du masserer og knar låret underveis, jo jevnere trekker det til seg salt.

Men hvor mange har ikke likevel opplevd at hjortevilt-låret viser seg å være uspiselig salt når det er ferdig? Her kan du både lære en sikrere framgangsmåte og finne nyttige tips for de gamle metodene, enten du velger hele lår eller mindre stykker.

Allerede abonnent?  
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Bladet JEGER er Norges største jaktblad og kommer ut 9 ganger per år. På jeger.no finner du tusenvis av jaktreportasjer, våpen- og andre utstyrstester, tips til hundehold og jaktnyheter.


Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Jeger,

Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og UTE sine nettsider, app og e-magasin.

1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
12 måneder
50%
rabatt
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
Betal smartere med Klarna.

Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.

Abonnementet inkluderer også 500 øvingsoppgaver og tentamen til Jegerprøven. Med Jeger holder du deg oppdatert.

Les mer om våre abonnement

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.

Relaterte artikler

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen