Guide: Slik lar du viltkjøttet mørne

Mange jegere lar ikke viltkjøttet mørne lenge nok før det legges i fryseren- og der mørner det i hvert fall ikke.

Sist oppdatert: 5. september 2024 kl 13.00
RIKTIG SLAKTING: Grunnlaget for å få best mulig viltkjøtt begynner når det felte dyret skal utvommes, og gjennom hele slakteprosessen er god hygiene svært viktig!
RIKTIG SLAKTING: Grunnlaget for å få best mulig viltkjøtt begynner når det felte dyret skal utvommes, og gjennom hele slakteprosessen er god hygiene svært viktig!
Lesetid: 6 minutter

Når man opplever suksess i jakta er det viktig at man legger til rette for suksess hele veien til middagsbordet. Hvordan dette blir gjort på har stor betydning for resultatet. Er det poeng i å la kjøttet mørne, eller kan du bare legge kjøttet rett i fryseren? Denne guiden tar deg gjennom viktige momenter og hjelper deg på veien mot å lykkes etter at viltet er skutt.

Mørning- eller modning som det også heter, har to primærårsaker; først og fremst for å bryte ned bindevevet i kjøttet og dermed redusere tyggemotstanden slik at det blir med behagelig å spise. Modningsprosessen utvikler også hver enkelt viltarts spesielle og iboende egensmak.  

Allerede abonnent?  
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Bladet JEGER er Norges største jaktblad og kommer ut 9 ganger per år. På jeger.no finner du tusenvis av jaktreportasjer, våpen- og andre utstyrstester, tips til hundehold og jaktnyheter.


Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Jeger,

Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og UTE sine nettsider og e-magasin.

1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
139,-
per
måned
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
3 papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
119,-
per
måned
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
12 papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
99,-
per
måned

Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.

Abonnementet inkluderer også 500 øvingsoppgaver og tentamen til Jegerprøven. Med Jeger holder du deg oppdatert.

Les mer om våre abonnement

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.

Relaterte artikler

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen