Dette gjør du med felt fugl

Sliter du med å få spiselige resultater etter at rypa, dua eller tiuren har måttet bite nebbet i gresset? Med riktig teknikk og kvass kniv er det lettere enn du tror.

Sist oppdatert: 1. januar 2024 kl 20.00
slakting av fugl, skjære ut brystfilet, behandle skutt fugl, viltbehandling
Fra fjærkre...: Etter en vellykket ettermiddag på duejordet har jegeren en del jobb foran seg med slakting. Her lærer du hvordan du gjør det riktig, og enkelt.
Lesetid: 5 minutter

Mitt inntrykk er at en del småviltjegere – spesielt de litt uerfarne – fort flakker med blikket når fugl skal gjøres opp. Vi skal hjelpe deg på vei med fuglen fram til den havner på kjøkkenet for videre tilberedning.

Det viktigste uansett hvilken fugl du har skutt, er at den skal avkjøles luftig, tørt og ikke for fort etter at den er skutt. Å slenge rypa eller orrfuglen i en plastpose nedi sekken for å unngå blodsøl, anbefales ikke!

Allerede abonnent?  
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Bladet JEGER er Norges største jaktblad og kommer ut 9 ganger per år. På jeger.no finner du tusenvis av jaktreportasjer, våpen- og andre utstyrstester, tips til hundehold og jaktnyheter.


Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Jeger,

Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og UTE sine nettsider og e-magasin.

1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
139,-
per
måned
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
3 papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
119,-
per
måned
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
12 papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
99,-
per
måned

Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.

Abonnementet inkluderer også 500 øvingsoppgaver og tentamen til Jegerprøven. Med Jeger holder du deg oppdatert.

Les mer om våre abonnement

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.

Relaterte artikler

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen