VILLSVINSNITSEL

Min største opplevelse med villsvinkjøtt har vært med spekeskinke. Men kjøttet er meget anvendelig og kan brukes som annet svinekjøtt, selv om det selvsagt er mye mer eksklusivt og vilt på smak!

Sist oppdatert: 12. november 2022 kl 12.15
Flere viltoppskrifter får du i Jeger-kokk Charlotte Mohn Gaustads bok, utgitt på Cappelen Damm forlag. Fotograf Mona Nordøy.
Flere viltoppskrifter får du i Jeger-kokk Charlotte Mohn Gaustads bok, utgitt på Cappelen Damm forlag. Fotograf Mona Nordøy.
Lesetid: 1 minutter

INGREDIENSER

4 skiver villsvinkjøtt av lår eller bog

Salt, pepper

Ca. 6 ss hvetemel

1 egg

Ca. 6 ss brødrasp

1 sitron

1 liten boks ansjos

1 lite glass kapers

  • Legg én og én kjøttskive i en brødpose og bank dem ut til ca. 1/2-1 cm tjukkelse.

  • Krydre kjøttet med salt og pepper.

  • På tre ulike tallerkener har du mel, sammenpisket egg og brødrasp.

  • Vend kjøttet først i mel, deretter i egg, og til slutt dekkes det med brødraspet.

  • Stek de panerte snitslene i en middels varm panne til de er gyldne på hver side. Stek dem ferdig i ovnen på 150 grader i 10-15 min.

  • Server snitslene med klassisk tilbehør; sitronskive med kapers og ansjos.

Tips

Carpaccio kan lages av nesten alt viltkjøtt. Varier tilbehøret med skogsbær, ruccolasalat og tynne skiver av reddik. Husk hvitvin og ikke rødvin til rått kjøtt!. 

Publisert 1. mai 2016 kl 12.00
Sist oppdatert 12. november 2022 kl 12.15

Relaterte artikler

SMAK AV HØST: Villhjort og selvplukkede kantareller med tilbehør, smaker vilt godt. Et godt alternativ til soppstuing, er å steke soppen i smør og servere retten med en klassisk fløtesaus, basert på kraft fra viltbein. 
Helstekt hjortebiff

Entrecôte av hjort 

RYPE I PITA: En enkel og grei rett som de fleste vil like.
Oppskrift rype i pita

En nydelig vri på rypemiddagen

BRA MAT: Stokkanda er en fantastisk råvare og et underbeskattet vilt i Norge.
Hemmeligheten ligger i fettet

Andebryst av stokkand

Joar Søhoel er villmarkskokk med base i Sogn. Foto: Terje Høihjelle
Viltkjøtt på bålet

Bålmat for villmarks-kokker

Prima elg: Gladkokkens oppskrift på elg vil garantert smake. Foto: Gladkokken
Oppskrift på elg

Elg á la Gladkokken

Smokepins flis-pinner til røyking av bacon, fisk og vilt.
Røykeboks eller røykepose?

Test av Smokepins til røyking

Tilgjengelig: Den prisvinnende kokken Astrid Regine Nässlander mener man bør spise hele dyret man feller. Elgbestanden i Steigen har vokst de siste årene, og dermed er kjøttet bærekraftig. Nå vil hun gjøre elgkjøtt mer tilgjengelig lokalt. Foto: Karoline O.A. Pettersen
Kokkeprofil Astrid Regine Nässlander:

Jakten på bærekraftig viltkjøtt

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen