Tiurbryst servert på blåbærsaus med urtestekte poteter og løkskål med skogsopp

Det er ekstra stas å kunne servere selvskutt tiur, og de store tiurbrystene kan bli både smakfulle og saftige, når de tilberedes riktig.

Sist oppdatert: 24. januar 2025 kl 16.30
MAT FOR KONGER: Selvskutt tiur servert med blåbærsaus, skogsopp, mandelpoteter og rotgrønnsaker er en konge verdig. Å koke egen kraft løfter smaken på sausen, og du får virkelig fram smaken av tiur og skog. Foto: Christer Rognerud
MAT FOR KONGER: Selvskutt tiur servert med blåbærsaus, skogsopp, mandelpoteter og rotgrønnsaker er en konge verdig. Å koke egen kraft løfter smaken på sausen, og du får virkelig fram smaken av tiur og skog. Foto: Christer Rognerud
Lesetid: 2 minutter

Tiuren er kjent for sin karakteristiske viltsmak, og akkompagneres her med blåbær og skogssopp, hentet fra riket til kongen av skogsfugler i Snåsa. Oppskriften under rekker til fire til seks personer:

Kraft

Allerede abonnent?  
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Bladet JEGER er Norges største jaktblad og kommer ut 9 ganger per år. På jeger.no finner du tusenvis av jaktreportasjer, våpen- og andre utstyrstester, tips til hundehold og jaktnyheter.


Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Jeger,

Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og UTE sine nettsider og e-magasin.

1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
139,-
per
måned
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
3 papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
119,-
per
måned
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
12 papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
99,-
per
måned

Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.

Abonnementet inkluderer også 500 øvingsoppgaver og tentamen til Jegerprøven. Med Jeger holder du deg oppdatert.

Les mer om våre abonnement

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.

 

Relaterte artikler

SMAK AV HØST: Villhjort og selvplukkede kantareller med tilbehør, smaker vilt godt. Et godt alternativ til soppstuing, er å steke soppen i smør og servere retten med en klassisk fløtesaus, basert på kraft fra viltbein. 
Helstekt hjortebiff

Entrecôte av hjort 

RYPE I PITA: En enkel og grei rett som de fleste vil like.
Oppskrift rype i pita

En nydelig vri på rypemiddagen

BRA MAT: Stokkanda er en fantastisk råvare og et underbeskattet vilt i Norge.
Hemmeligheten ligger i fettet

Andebryst av stokkand

Joar Søhoel er villmarkskokk med base i Sogn. Foto: Terje Høihjelle
Viltkjøtt på bålet

Bålmat for villmarks-kokker

Prima elg: Gladkokkens oppskrift på elg vil garantert smake. Foto: Gladkokken
Oppskrift på elg

Elg á la Gladkokken

Smokepins flis-pinner til røyking av bacon, fisk og vilt.
Røykeboks eller røykepose?

Test av Smokepins til røyking

 

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen