Jakten på bærekraftig viltkjøtt

Viltkjøtt kan være både bærekraftig og bra for klimaet. Men det forutsetter at du jakter der du bor, mener kokkeprofilen Astrid Regine Nässlander.

Sist oppdatert: 8. desember 2022 kl 07.00
Tilgjengelig: Den prisvinnende kokken Astrid Regine Nässlander mener man bør spise hele dyret man feller. Elgbestanden i Steigen har vokst de siste årene, og dermed er kjøttet bærekraftig. Nå vil hun gjøre elgkjøtt mer tilgjengelig lokalt. Foto: Karoline O.A. Pettersen
Tilgjengelig: Den prisvinnende kokken Astrid Regine Nässlander mener man bør spise hele dyret man feller. Elgbestanden i Steigen har vokst de siste årene, og dermed er kjøttet bærekraftig. Nå vil hun gjøre elgkjøtt mer tilgjengelig lokalt. Foto: Karoline O.A. Pettersen
Lesetid: 6 minutter

Mens rystende bilder fra kjøttindustrien flimrer forbi på TV-skjermen, drar over 140.000 kvinner og menn ut på jakt i Norge. Men er det alltid bærekraftig å dra på jakt og spise viltkjøtt? På Engeløy i Steigen jobber ei som kan svare på spørsmålet:

– Jeg vil aldri si at viltkjøtt per definisjon enten er eller ikke er bærekraftig. Derimot er det veldig bærekraftig for meg å spise elgkjøtt her jeg bor i Steigen, sier kokk og gründer Astrid Regine Nässlander.

Allerede abonnent?  
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Bladet JEGER er Norges største jaktblad og kommer ut 9 ganger per år. På jeger.no finner du tusenvis av jaktreportasjer, våpen- og andre utstyrstester, tips til hundehold og jaktnyheter.


Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Jeger,

Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og UTE sine nettsider, app og e-magasin.

1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
Betal smartere med Klarna.

Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.

Abonnementet inkluderer også 500 øvingsoppgaver og tentamen til Jegerprøven. Med Jeger holder du deg oppdatert.

Les mer om våre abonnement

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.

Relaterte artikler

SMAK AV HØST: Villhjort og selvplukkede kantareller med tilbehør, smaker vilt godt. Et godt alternativ til soppstuing, er å steke soppen i smør og servere retten med en klassisk fløtesaus, basert på kraft fra viltbein. 
Helstekt hjortebiff

Entrecôte av hjort 

RYPE I PITA: En enkel og grei rett som de fleste vil like.
Oppskrift rype i pita

En nydelig vri på rypemiddagen

BRA MAT: Stokkanda er en fantastisk råvare og et underbeskattet vilt i Norge.
Hemmeligheten ligger i fettet

Andebryst av stokkand

Joar Søhoel er villmarkskokk med base i Sogn. Foto: Terje Høihjelle
Viltkjøtt på bålet

Bålmat for villmarks-kokker

Prima elg: Gladkokkens oppskrift på elg vil garantert smake. Foto: Gladkokken
Oppskrift på elg

Elg á la Gladkokken

Smokepins flis-pinner til røyking av bacon, fisk og vilt.
Røykeboks eller røykepose?

Test av Smokepins til røyking

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen