Bålmat for villmarks-kokker

All mat smaker bedre på jakt og på tur. For å høyne hyggefaktoren ytterligere, kan man bruke bålet til mer enn å svi pølser og koke kaffe. JEGER og villmarkskokk Joar Søhoel gir deg noen tips og et par oppskrifter.

Sist oppdatert: 16. februar 2024 kl 09.40
Joar Søhoel er villmarkskokk med base i Sogn. Foto: Terje Høihjelle
Joar Søhoel er villmarkskokk med base i Sogn. Foto: Terje Høihjelle
Lesetid: 7 minutter

Det krever litt mer planlegging og litt annet utstyr å lage mat over bål enn på hjemmekjøkkenet. Skal du lage mat ute i jaktterenget, er ikke de dyre Høyangkjelene eller ei flott steikepanne av jern det du bør pakke i sekken. Så lenge de ikke har plasthåndtak, er lette aluminiumskjeler og -panner fine til slikt bruk. Ved kokkelering rett i nærheten av bilen eller ved hytta kan man «dra på litt» og bruke annen kokeredskap, for da har ikke vekten så mye å si. Mange velger for eksempel å bruke stekehelle eller en solid, tykk stekepanne i jern.

En gammel klassiker

Allerede abonnent?  
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Bladet JEGER er Norges største jaktblad og kommer ut 9 ganger per år. På jeger.no finner du tusenvis av jaktreportasjer, våpen- og andre utstyrstester, tips til hundehold og jaktnyheter.


Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Jeger,

Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og UTE sine nettsider og e-magasin.

1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
139,-
per
måned
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
3 papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
119,-
per
måned
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
12 papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
99,-
per
måned

Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.

Abonnementet inkluderer også 500 øvingsoppgaver og tentamen til Jegerprøven. Med Jeger holder du deg oppdatert.

Les mer om våre abonnement

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.

Relaterte artikler

SMAK AV HØST: Villhjort og selvplukkede kantareller med tilbehør, smaker vilt godt. Et godt alternativ til soppstuing, er å steke soppen i smør og servere retten med en klassisk fløtesaus, basert på kraft fra viltbein. 
Helstekt hjortebiff

Entrecôte av hjort 

RYPE I PITA: En enkel og grei rett som de fleste vil like.
Oppskrift rype i pita

En nydelig vri på rypemiddagen

BRA MAT: Stokkanda er en fantastisk råvare og et underbeskattet vilt i Norge.
Hemmeligheten ligger i fettet

Andebryst av stokkand

Prima elg: Gladkokkens oppskrift på elg vil garantert smake. Foto: Gladkokken
Oppskrift på elg

Elg á la Gladkokken

Smokepins flis-pinner til røyking av bacon, fisk og vilt.
Røykeboks eller røykepose?

Test av Smokepins til røyking

Tilgjengelig: Den prisvinnende kokken Astrid Regine Nässlander mener man bør spise hele dyret man feller. Elgbestanden i Steigen har vokst de siste årene, og dermed er kjøttet bærekraftig. Nå vil hun gjøre elgkjøtt mer tilgjengelig lokalt. Foto: Karoline O.A. Pettersen
Kokkeprofil Astrid Regine Nässlander:

Jakten på bærekraftig viltkjøtt

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen