Andebryst av stokkand

And er en ettertraktet råvare verden over. Andebryst av villand er eksklusivt og noe som vil imponere middagsjestene. Her har du en oppskrift som ikke er altfor komplisert.

Sist oppdatert: 22. april 2024 kl 15.12
BRA MAT: Stokkanda er en fantastisk råvare og et underbeskattet vilt i Norge.
BRA MAT: Stokkanda er en fantastisk råvare og et underbeskattet vilt i Norge.
Lesetid: 3 minutter

Stokkand har en nydelig og mild smak. Tar du deg bryet med å ribbe anda fremfor å flå den, får du med deg fettlaget som sitter under skinnet og er med på å sette god smak på kjøttet.

Start med å nappe fjørdrakten på midten av andebrystet. Napp med små bestemte rykk. Alt av dun og fjær skal vekk. Det beste er om du jobber med fjærretningen, da er det mindre sjanse for å lage hull i skinnet. Ved skuddhull - napp litt mer forsiktig for å unngå store rifter. Du kan gjerne bruke pinsett for å få vekk alle fjærstilkene eller ta en gassbrenner for å fjerne restene av duna ved å forsiktig brenne på lav varme. Understreker forsiktig - fettet på undersiden har lett for å smelte. 

Allerede abonnent?  
Logg inn her
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Bladet JEGER er Norges største jaktblad og kommer ut 9 ganger per år. På jeger.no finner du tusenvis av jaktreportasjer, våpen- og andre utstyrstester, tips til hundehold og jaktnyheter.

12 måneder*
Digital tilgang til 6 nettsider
12 papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
99,-
per
måned
3 måneder*
Digital tilgang til 6 nettsider
3 papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
119,-
per
måned
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
139,-
per
måned

Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.

*Forutsetter 3 eller 12 md bindingstid, si opp når du vil med tilgang ut bindingstiden. Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden, dersom du ikke sier opp.

Abonnementet inkluderer også 500 øvingsoppgaver og tentamen til Jegerprøven. Med Jeger holder du deg oppdatert.

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.

 

Relaterte artikler

 
Smokepins flis-pinner til røyking av bacon, fisk og vilt.
Røykeboks eller røykepose?

Test av Smokepins til røyking

Tilgjengelig: Den prisvinnende kokken Astrid Regine Nässlander mener man bør spise hele dyret man feller. Elgbestanden i Steigen har vokst de siste årene, og dermed er kjøttet bærekraftig. Nå vil hun gjøre elgkjøtt mer tilgjengelig lokalt. Foto: Karoline O.A. Pettersen
Kokkeprofil Astrid Regine Nässlander:

Jakten på bærekraftig viltkjøtt

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen