Matlaging

Viltkjøtt er en matressurs i verdensklasse! Det er opp til deg å bruke råvaren slik den fortjener.

Viltkjøtt er en råvare som står i en klasse for seg. Som jeger skylder du dyret å foredle denne råvaren best mulig for å få perfekt viltkjøtt. Det er tross alt lite som slår som en god viltmiddag.

Les hvordan du griller viltkjøttet best, hvor lett du lager smakfull elgburger eller hvordan du blir "burger king" på hjortekjøtt

Vi har også en guide til hvordan du tilbereder rådyrkjøtt på best mulig måte. 

RYPE I PITA: En enkel og grei rett som de fleste vil like.
Oppskrift rype i pita

En nydelig vri på rypemiddagen

BRA MAT: Stokkanda er en fantastisk råvare og et underbeskattet vilt i Norge.
Hemmeligheten ligger i fettet

Andebryst av stokkand

Joar Søhoel er villmarkskokk med base i Sogn. Foto: Terje Høihjelle
Viltkjøtt på bålet

Bålmat for villmarks-kokker

Prima elg: Gladkokkens oppskrift på elg vil garantert smake. Foto: Gladkokken
Oppskrift på elg

Elg á la Gladkokken

Hvordan tilberede rådyr?

Rådyrkjøttet har en unik og mild viltsmak. Vær nøye med hygiene under slakt og mørning, og prøv deg på å tilberede hele låret som en surret stek. Start med å gi kjøttet en fin stekehinne ved bruning, før du tilbereder det videre slik du ønsker.

Kan jeg grille viltkjøtt?

Viltkjøttet er magert, og har ofte godt av litt forvarming i en sous vide-maskin. Du kan lese flere gode tips i vår guide til grilling av viltkjøtt. Smaken er forøvrig som baken, men det kan fort bli feil å overlesse viltkjøtt med kraftige BBQ-sauser.

Hvordan lage burger av viltkjøtt?

Hygiene er første bud! Rått kjøtt tar fort til seg både smak og usmak. Tenk over om du eventuelt skal tilsette litt fett og krydder. Viltkraft er et godt alternativ. Les gjerne også vår oppskrift på gode elgburgere eller hvordan du blir "burger king" på hjortekjøtt

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen