Kjøkkenbeist
Det første du merker, er vekt og volum: Det er et beist, og ikke noe du stuer i øverste kjøkkenskap. Til tross for volumet, er det ikke integrert rullholder. Størrelsen tilsier at det burde vært plass, men et blikk gjennom vifteventilene avslører mye elektronikk.
Men Status har gjort andre smarte grep: For det første er sveiselista ekstra brei; 36 cm mot 28–32 cm på vanlige pakkere. Det gjør at du kan bruke større poser, for eksempel hvis du fryser hele lår av hjort.
Den kraftige pumpa drar 30 l/ min, noe som også er godt over vanlig «kjøkkenstandard».
Test: Den magiske vakumpakkeren Magic Vac Master
Større poser er gjerne vanskeligere å holde på plass. Det har Status løst med noe så enkelt som ei list med dobbeltsidig teip som du fester ved inntaket til vakuumkammeret. Lista har nok ikke ubegrensa holdbarhet, så det følger med noen utskiftbare ekstra-lister.
Men systemet i seg sjøl har fungert tilfredsstillende gjennom en hektisk jakthøst med pakking av hjort og rådyr.
Følsom sensor
Provac kan brukes både i automatisk og manuell modus. I automatisk modus er det bare å klemme nedpå lokket, så fikser maskina hele prosessen sjøl.
Manuell modus er mer egna hvis du vakuumerer fuktige matvarer. Da holdes vakuumeringa i gang inntil du slipper knappen og starter forseglinga. Trenger du hendene fri til neste operasjon, er det en låsehendel på lokket.
Test: Derfor er Magic Vac Perfetta en råbra maskin
Videre er det en egen marineringsfunksjon som du kan bruke dersom du har vakuumbokser fra Status som selges som tilbehør: Gjennom en 20 minutter lang syklus blir vakuumtrykket kjørt opp og sluppet ut, slik at marinaden pumpes inn i kjøttet.
En sensor varsler hvis du drar fukt inn i vakuumkammeret. Det er enkelt å ta ut og tørke, men sensoren er svært følsom og blokkerer maskina fram til du har tørka opp all fukt.
Test: Magic Vac Jumbo 30 Evo Plus
Under pakking av kjøtt vil dette sjelden være noe problem, men det er verdt å merke seg hvis du ofte pakker fuktige matvarer.
Status Provac 360 koster litt mer enn de billigste innstegsmodellene av mer seriøse vakuumpakkere.
Til gjengjeld har den noen smarte detaljer og litt større kapasitet, uten at prisen beveger seg opp i proff-segmentet.
Jeg tar meg likevel i å savne en rullholder med kniv, så dette må kjøpes separat.