Ei utfordring med mange av de konvensjonelle pølsestapperne, er at det er forholdsvis røslige konstruksjoner som krever stor arbeidsplass: Fordi pølsesylinderen ligger og pølsehornet stikker ut fra denne, trenger du en ganske lang benk når pølsene begynner å kveile seg utover.
LES OGSÅ: Kompakt sous vide-stav.
Plassbesparende
Det har italienske Tre Spade løst med Mod.5/v, der «v’en» står for vertikal. Her står pølsesylinderen på høykant og du sveiver stemplet ned i stapperen istedenfor horisontalt. Da sparer du ca 30 cm i lengda.
Det får betydning for lagringsplassen også. Det kommer dog an på hva slags plass du har tilgjengelig, for stapperen blir ditto høyere med en vertikal løsning. Samtidig er det lettere å legge en vertikal stapper enn å stable en horisontal på høykant.
TEST: Magic Vac Perfetta vakuumpakker.
«En bonus er et ekstra håndtak på sylinderen, som gjør det enklere å hekte den på plass etter fylling, faktisk med ei hånd.»
Robust i drift
I drift er det ikke stor forskjell opp mot den vanlige modellen fra Tre Spade: Løsninga med to gir er veldig praktisk, da du raskt kan sveive ut stemplet etter ferdig batch.
En bonus på den vertikale modellen er et ekstra håndtak på sylinderen, som gjør det enklere å håndtere og hekte den på plass etter fylling, faktisk med ei hånd.
Lekkert italiensk design i rustfritt stål er en slager på kjøkkenet. Den eneste ulempen vi opplever med den vertikale løsninga, er at stemplet er 1 cm for langt til at du får sveivet det til bunns og frigjort det når utstyret skal rengjøres etter endt arbeid.
Hvis du vil vaske pakning og stempelflate uten å dynke hele stapperen, må du fram med en unbrakonøkkel for å skru løs stempelplata. Det virker som en bagatell å løse, for tannstanga kunne vært en cm kortere uten å endre stappefunksjonen.
KOKKESPIRE? Les flere tester av kjøkkenutstyr til viltkjøkkenet.