En liggende pølsestapper må stå helt ut på kanten av kjøkkenbenken for at sveiva ikke skal stange i benkeplata, og krever også litt romslig arbeidsplass.
En vertikal pølsestapper blir gjerne for stor til å gå i et vanlig kjøkkenskap, enten den står eller ligger på sida. Men det er jo ikke verre enn å plassere den i matboden eller kjelleren, for dette er ikke utrustning du bruker daglig. Vertikale pølsestappere trenger dessuten ikke fullt så stor arbeidsbenk.
Ukjent produsent
Masters Choice er av det vertikale slaget. Pølsestapperen er i hovedsak laga i rustfritt stål, i den grad vi har funnet produktinformasjon om den: Bruksanvisninga oppgir nemlig verken produsent eller produsentland.
MER VILTKJØTT: Slik lager du perfekte burgere av viltkjøtt
Pølsestapperen består av en 5 liters kjøttbeholder med et stempel montert i et sveivhus over. Stempelet har to gir, slik at du kan bruke lav utveksling når du stapper, og høy utveksling ved skifte-/ vaskeoperasjoner.
Ei gummipakning sørger for å tette mellom stempelet og den rustfrie beholderen. Våpenloftet selger for øvrig tilsvarende modell både i 3 og 10 liter.
I bunnen er det et vinkelrør som ender ut i ei skrukobling, der du kan montere sjølve pølsehornet. Fire metallhorn i ulike dimensjoner medfølger, slik at du skal være greit forspent uansett hva slags pølser du vil prøve deg på.
Hornene er helt rette, ikke koniske slik vi har sett på andre stappere.
KOKKESPIRE: Les test av Meat Grinder TK-12 kjøttkvern.
«Den vertikale konstruksjonen tar mindre plass på kjøkkenbenken. På plussida noterer vi i tillegg den relativt lave prisen.»
Knirkefri knakk
Pølsestapperen virker solid og har fungert knirkefritt i de rundene vi har hatt med både middags- og spekepølser. Den vertikale konstruksjonen tar mindre plass på kjøkkenbenken når man jobber. På plussida noterer vi i tillegg den relativt lave prisen.
LES OGSÅ: Status Sous Vide Circulator SVC100 får toppkarakter i vår test
Eneste innvending er at vi frykter det kan bli utfordrende å skaffe ekstradeler hvis pakninger eller noe anna ryker, da vi antar at dette er Kina-vare. Pakninga på stempelet bør du ta av og gjøre rein etter hver bruk.
I tillegg er stemplet en liten cm for langt til at man får frigjort akslingen etter endt arbeidsøkt. Det krever dog heldigvis ikke noe verktøy, da det bare er å dreie på stempelskiva.
GUIDE: Slik lager du de lekreste spekepølser steg for steg.