Landig Lava Lavide Stick LX.20 er en kompakt sous vide-sirkulator som får plass i kjøkkenskuffen – og du slipper å grave dypt i skuffene for å få råd til gourmet-utstyret.
Fleksibel: Både størrelsen på Landig Lava Lavide Stick LX.20 sous vide-sirkulator og de smarte plastkulene som utgjør et tilpasningsdyktig lokk, gir ei fleksibel løsning for perfeksjonering av viltkjøttet. Lokk til boksen medfølger også.
Landig Lava Lavide Stick LX.20
Produkt: Frittstående sous vide-sirkulator
Detaljer: Avtakbart metallhus rundt varmekolbe og sirkulatorpropell (for vask). Berørings-panel, tørrkjøringsbeskyttelse og IPX7 (på elektontrikk-hus)
Landig Lava Lavide Stick LX.20 sous vide-sirkulator er nemlig omtrent på størrelse med en stavmikser. Det i seg sjøl gjør at ivrige hobby-kokker slipper enda ei stor kjøkkenmaskin som opptar plass i skapet.
For vanlige husholdninger er det nemlig sjelden påkrevd med store sous vide-sirkulatorer, som gjerne koster fra 6000-7000 kr og oppover. Disse krever ofte også egne kar.
Lavide Stick-sirkulatoren kan derimot brukes i en hvilken som helst beholder. Det betyr at du kan anvende en stor kjele eller en plastbeholder, forutsatt at den har loddrette kanter.
Plastisk lokk
Leverandør Våpenloftet selger dessuten små nett med plastkuler (kr 395,- for 200 stk/ Ø: 2 cm) som erstatning for lokk. Disse skal redusere varmetap og fordamping med opptil 90 prosent.
Det er en fordel, sia det ellers er vanskelig å få et vilkårlig lokk til en plastbeholder eller kjele til å passe. Da kan du velge beholder alt etter hvor store matstykker du skal behandle – ja, for den del kjøkken- eller utslagsvasken (max 20 l) hvis det er et helt lår.
Det ville jeg imidlertid vært varsom med, basert på erfaring: Som de fleste viltkokker smertelig erfarer, er det stor variasjon i mørheta mellom stykningsdelene på et viltlår. Mørbrad og lårtunge har helt ulik konsistens, for ikke å glemme skanken. Behandler du dette likt, ender du lett med et lår som spenner fra viskelær til leverpostei i konsistens.
Økonomisk innfallsport
Det er nok også noe av grunnen til at sous vide har fått litt ymse rykte etter at den verste hypen gikk over. Det er synd, for det er svært anvendelig kjøkkenutstyr brukt riktig. Du kan perfeksjonere kjernetemperatur og behandling, alt etter om det er kjøtt, fisk eller grønnsaker.
Slik sett er Landig Lava Lavide Stick LX.20 en veldig grei innfallsport og et godt, økonomisk kjøp: Den gjør at du kan lage svært mørt kjøtt av viltdeler som ellers går i kverna eller obskure deler av «fabrikkjøtt» som du får kjøpt rimelig i butikken. Fleksibiliteten med stav-formatet (gjerne i kombinasjon med plastkuler) gjør at du ikke behøver en egen beholder.
I bruk er sous vide-sirkulatoren eksemplarisk: De fire knappene på toppen gir intuitiv styring av temperatur og tid. Det lettleste displayet gjør at du har god kontroll på prosessen, og varsellyder sier ifra underveis.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Bladet JEGER er Norges største jaktblad og kommer ut 9 ganger per år. På jeger.no finner du tusenvis av jaktreportasjer, våpen- og andre utstyrstester, tips til hundehold og jaktnyheter.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Jeger,
Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og UTE sine nettsider og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
139,-
per måned
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
3 papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
119,-
per måned
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
12 papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
99,-
per måned
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Abonnementet inkluderer også 500 øvingsoppgaver og tentamen til Jegerprøven. Med Jeger holder du deg oppdatert.