Har du noen gang opplevd å få så genialt gode verktøy mellom hendene at du bare har lyst til å fortsette jobben, sjøl om du er ferdig? KBK hamburgerform er en slik genistrek i all sin enkelhet.
Dobbeltkammer: Hamburgerpressa har to kammer, slik at du skyver plata til den andre sida for å slippe ned en ferdig karbonade og presse en ny 200-grams burger.
KBK hamburgerform
Produkt: 2-stasjons hamburgerpresse tilpassa bruk med kjøttkvern eller pølsestapper (elektrisk og manuell).
Materialer: Slitesterk og matgodkjent plast. Inspeksjonsglass i hardplast.
Pris: kr. 490,-
Leverandør: KBK Jakt og Fritid, www.jaktogfritid.no
KBK hamburgerform ser i utgangspunktet ganske uunnselig ut, med sin enkle utførelse i hvit hardplast. Den består av to runde former i et skyvebrett, som holdes på plass mellom en holder og et inspeksjonsglass i hardplast.
I underkant av holderen er det et rør som leder opp i pressekammeret. Røret har et munnstykke som du kan montere på fem medfølgende adaptre. Disse er igjen tilpassa ulike pølsestappere, både av den manuelle sorten som du sveiver, og KBKs nye elektriske pølsestapper som vi testa med stort hell nylig. Du kan også koble burgerpressa til flere av KBKs kjøttkverner.
Hensikten med dette er da naturlig nok at du får satt karbonadedeigen under trykk og sprøyter den vekselvis inn i hvert av de to runde hamburgerformene. Formene rommer 170-200 gram kjøtt, altså en ganske passelig middagsporsjon.
Så hvordan funker den i praksis? Vi har testa den både med elektrisk og manuell pølsestapper – og særlig med den elektriske pølsepressa må vi bare innrømme at dette er lekende lett og genialt: Denne styres med en fotpedal, slik at du har hendene frie.
Inspeksjonsluka gjør at du har full kontroll på kjøttmengden som fylles på. Når forma er full, skyver du bare brettet til sides, og hamburgeren ramler ned. Er deigen seig, kan det ta noen sekunder før den faller ned av seg sjøl, men du kan også hjelpe den løs med en forsiktig dytt.
Ned på brettet ramler en perfekt forma burger som er fast og fin – klar for steikepanna, eller aller helst fryseren. Her er knepet å fryse dem kjapt inn på et steikebrett i fryseren, før du enten vakuumpakker dem i «familiepakninger» eller legger dem lagvis med bakepapir mellom i et høvelig tykt rør med tett lokk, slik at du kan ta ut en og en.
Hamburgerforma er laga i matgodkjent plast som er slitesterk. Den er også lett å ta fra hverandre, med kraftige bolter med rillemønster som grep. Skyvebrettet kan også deles, slik at alt går rett i oppvaskmaskina etter bruk.
Noe å pirke på, slik vi jo gjerne gjør i en test? Nei, faktisk ikke – ikke engang prisen. Har du pølsestapper eller kjøttkvern som passer til adaptrene, er dette «løp og kjøp».
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Bladet JEGER er Norges største jaktblad og kommer ut 9 ganger per år. På jeger.no finner du tusenvis av jaktreportasjer, våpen- og andre utstyrstester, tips til hundehold og jaktnyheter.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Jeger,
Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og UTE sine nettsider og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
139,-
per måned
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
3 papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
119,-
per måned
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
12 papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
99,-
per måned
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Abonnementet inkluderer også 500 øvingsoppgaver og tentamen til Jegerprøven. Med Jeger holder du deg oppdatert.