LES OGSÅ: Test av Status Sous Vide SVC100
Stopper ostedunsten
Status BVP130 er et kjekt redskap i kjøkkenskapet til hverdags: Pålegg, grønnsaker, salat, sjøllaga spekemat, middagsrester – kort sagt alt du har i kjøleskapet – holder seg ferskt lengre når du lagrer det vakuumtett. Du slipper at den danske osten som lukter som fandens oldemor og andre stramme matvarer fyller kjøleskap og kjøkken med lukt.
Den elektriske vakuumpumpa er også godt egna hvis du driver med kjøkkenoperasjoner som tar lengre tid. Det kan for eksempel være hvis du lager farsemat, skal preparere et større måltid og forhåndskutter grønnsaker eller kjøtt, eller skal ha matvarer liggende til marinering.
Krever originale bokser
Den eneste ulempen med BVP130 og Status tilsvarende manuelle håndpumpe (kr 69,-), er at du må kjøpe originale vakuumbokser med ventil som passer. Disse er forholdsvis greit prisa, men du vil fort ønske deg et lite arsenal til forskjellige bruksområder, sia dette er et kjekt hverdagsredskap.
Vakuumpakking gjør at maten får opp mot fem ganger så lang holdbarhet, og plastboksene sikrer gjenbruk istedenfor at du må fram med plastfolien. Boksene har for øvrig et hjul på toppen som du kan bruke til å angi holdbarhet. Det finnes også universallokk, men disse har vi erfart at ikke holder vakuum like godt.
Prisforskjellen mellom den elektriske og manuelle vakuumpumpa er ikke stort å lure på: Den elektriske pumpa gjør jobben for deg når du bare har satt den i gang og har oppnådd undertrykk mot tetninga, og batterilevetida gjør at du slipper lade støtt og stadig.
LES OGSÅ: Test av Status Provac 360