Smokepins er hule trestikker av presset flis som gir røyk til konservering av fisk og vilt. Du kan røyke maten i alt fra pappesker og poser til røykebokser og røykeskap. Vi tester om røykingen blir bra.
Røyking har i århundrer vært brukt for å konservere mat. Røyk fra ulike treslag gir en karakteristisk smak som mange liker. Mange ulike metoder har vært benyttet, alt fra å henge mat i lavvo-taket over bålrøyken, via varmrøyking i flisbokser som Abu-røyken til moderne røykgeneratorer.
Smokepins er like enkel som den er genial: De tørre trestikkene består av flis som er presset hardt sammen. Du kan velge mellom flere typer treslag som bøk, or, kirsebær, hickory og eik.
Det er lett å få fyr på stikkene, for de er hule for å sikre nok trekk. Du kan velge hvor mye røyk du vil ha, avhengig av hvor mange stikker du fyrer opp om gangen. Produsenten anbefaler for eksempel fire stikker til standard kjøtt og fisk, og seks til røyking av 5 kg tynnribbe til bacon.
Smokepins kommer i en liten pappeske der stikkene er pakket i tette plastposer for å sikre at de ikke tiltrekker seg fuktighet. Det følger med en liten bit streng som man kan feste rundt stikka for å få den til å stå stødig.
I eska ligger også en bruksanvisning. Nettsiden til Smokepins er ellers verdt et besøk, da den har mange nyttige tips og oppskrifter til bruk av Smokepins.
Når du røyker på tradisjonelle måter, bruker du ofte skap eller større røykeri. Det geniale med Smokepins er at du kan benytte alt fra en plastsekk til en pappeske. Sørg dog for å slippe ut litt luft, slik at røyken ikke blir værende og blir sur.
Både ørret og bacon er testet med Smokepins. Resultatet ble veldig bra. Til mindre kjøttstykker, pølser og småørret fungerer Smokepins perfekt. Du bør vurdere å bruke litt lengre tid eller flere stikker for å få kraftig røyksmak.
Fordi den er så lett og enkel, er Smokepins ideell å ha med på fjelltur eller hytta langt til fjells. Stikkene er også smarte for hobbyrøykeren som bare røyker et fåtall ganger i året eller for nybegynneren som vil teste røyking av eget kjøtt og fisk. Tenker du å røyke i stor skala, bør du nok vurdere et større røykeri både for å få kraftigere røyksmak og for å få ned prisen.
Bladet JEGER er Norges største jaktblad og kommer ut 9 ganger per år. På jeger.no finner du tusenvis av jaktreportasjer, våpen- og andre utstyrstester, tips til hundehold og jaktnyheter.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Jeger,
Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og UTE sine nettsider og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
139,-
per måned
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
3 papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
119,-
per måned
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
12 papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
99,-
per måned
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Abonnementet inkluderer også 500 øvingsoppgaver og tentamen til Jegerprøven. Med Jeger holder du deg oppdatert.