Vil du være husets burger king? Det fins verktøy i mange fasonger, størrelser og prisklasser som lager karbonader, men KBK Hamburgerpresse er blant de mer stilfulle og effektive – med et par forbehold.
Løs ut: Idet stempelet bunner, løses bunnplata ut og løfter den ferdige burgeren opp av forma.
KBK Hamburger-presse
Produkt: Stansemaskin for å forme karbonader, leveres med 500 skilleark
Materiale: Stanseform/ kjøttbeholder i rustfritt stål, ellers polert overflate i aluminium-magnesiumlegering
Mål: 16,5 x 23,5 x 32,5 cm/ 5,7 kg
Pris: Kr. 2.300,–
Leverandør: KBK Jakt og Fritid, www.jaktogfritid.no
KBK Hamburgerpresse kan gi hjemmeladerne hyggelige assosiasjoner til favorittsysselen i furtebua: Istedenfor å presse hylser, kan du her presse burgere med et enkelt håndgrep. Med stilreint design i rustfritt stål, er dette ei maskin du ikke trenger å gjemme bort i mørke kjøkkenskap.
Du skal ikke se bort fra at noen økter med denne kan gi goodwill til både flere timer i furtebua og flere timer på jakt: Viltburgere kan gjøre stor suksess både blant den yngre garde og på sommergrillen, i tillegg til at det er en fin måte å få avsetning på kvernekjøttet. Sjekk i så måte den saftige hjorteburger-oppskrifta fra Norsk Hjortesenter som du finner på jeger.no.
Hamburgerpressa består av ei rund presseform med 100 mm diameter og ei stempelarm. På toppen er det en holder som rommer perforerte skilleark i cellofan. Du legger ett ark nederst i presseforma og ett oppå karbonadedeigen, slik at du unngår at hamburgeren setter seg fast i forma eller stempelet.
Når du drar stempelarma mot deg, svinger stempelet inn fra sida og presser kjøttdeigen flat til en karbonade ned mot ei fjærbelasta plate i bunnen av presseforma. Når stempelarma når til et visst punkt, løses bunnplata ut med et «klunk» og løfter opp hamburgeren idet du drar opp hendelen opp igjen.
Maskina fungerer greit i bruk, med noen forbehold: Det er lurt å veie opp deig-emnene til 100-150 g i forkant, for hamburgerpressa lager maksimalt 150 grams burgere. Som nevnt er du nødt til å dra stempelarma til et visst punkt for at bunnplata skal løse ut og løfte opp burgeren. Legger du oppi mer karbonadedeig, vil overskytende deig tyte opp rundt stempelet.
Med riktig deig-mengde får du til gjengjeld jevne og pent forma burgere. Men det får du også med enklere burgerpresser til en vesentlig rimeligere pris, og forarbeidet med manuell veiing er omtrent det samme. Dermed er det mest teknikken og den stilfulle maskina som du betaler for – men det ser jo unektelig karslig ut når karbonadene jekkes ut på løpende bånd.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Bladet JEGER er Norges største jaktblad og kommer ut 9 ganger per år. På jeger.no finner du tusenvis av jaktreportasjer, våpen- og andre utstyrstester, tips til hundehold og jaktnyheter.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Jeger,
Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og UTE sine nettsider og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
139,-
per måned
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
3 papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
119,-
per måned
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
12 papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
99,-
per måned
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Abonnementet inkluderer også 500 øvingsoppgaver og tentamen til Jegerprøven. Med Jeger holder du deg oppdatert.