Viltkjøtt

Viltkjøtt er verdens beste råvare, og JEGER lærer deg å utnytte denne fantastiske ressursen.

Første bud er å være god på mørning og slakting. Du finner også gode tips til tørking og konservering, før du kan lære å lage de beste viltrettene på våre temasider om matlaging

Vi tester også ulike typer kjøkkenmaskiner som vakuumpakkere, sous vide og kjøttkverner slik at du kan utnytte viltkjøttet ditt best mulig.

Få også med deg våre tips til hvordan du velger vin til viltkjøtt

SMAK AV HØST: Villhjort og selvplukkede kantareller med tilbehør, smaker vilt godt. Et godt alternativ til soppstuing, er å steke soppen i smør og servere retten med en klassisk fløtesaus, basert på kraft fra viltbein. 
Helstekt hjortebiff

Entrecôte av hjort 

RYPE I PITA: En enkel og grei rett som de fleste vil like.
Oppskrift rype i pita

En nydelig vri på rypemiddagen

GAMMELTIUR: En voksen tiur kan ofte være både seig og smake sterkt av furu. Les om hvordan du lager den på en litt utradisjonell men god måte nederst i saken.
Fra nyskutt til middagsbordet

Slik behandler du felt fugl

BRA MAT: Stokkanda er en fantastisk råvare og et underbeskattet vilt i Norge.
Hemmeligheten ligger i fettet

Andebryst av stokkand

 
 
Hvordan velge vin til viltkjøtt?

Hva er viltkjøtt? Viltkjøtt er magert fra rådyr, elg, hjort, rein, ender, hare og annet vilt vi jakter på. Til elgen er både Pinot Noir og Syrah gode valg. Men hvilken av de to druene du bør velge, avhenger mye av valg av tilbehør og tilberedning. Du kan lese mer om både valg av vin til elg og andre viltarter i vår guide til hvordan du velger vin til viltkjøtt

Er det sunt å spise viltkjøtt?

Viltkjøtt er svært rikt på næring (mye proteiner) og fattig på fett, vanligvis mindre enn tre prosent. Det magreste viltkjøttet kommer fra elg og hjort, men kjøtt fra alle de fire hjorteviltartene og villsvin, inneholder lite mettet fett, samt mindre enumettet fett enn husdyr generelt.

Hvordan behandler jeg viltkjøtt?

Å behandle viltkjøtt er ingen kunst. Men god hygiene fra start er veldig viktig. Mange jegere er ikke flinke nok til å mørning av viltkjøtt. En gjenganger er å ikke skjære vekk blodslått kjøtt og blodfylte hinner grundig nok. Les mer om hvordan du behandler viltet best mulig etter skuddet slik at du får perfekt viltkjøtt.

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen