Bedre jakt-rapportene trekker helt entydige konklusjoner omkring sammenhengen mellom bom-/ skadeskyting og trening: De som skyter mindre enn 100 treningsskudd, har mellom 50 og 100 prosent høyere andel av skadeskytingene. For dem som trener på løpe-elgen, er gevinsten enda større, enten det skytes på vilt i ro eller vilt i bevegelse.
Ambisjonene sist vinter om å komme seg oftere på banen neste vår, har en lei tendens til å drukne i hverdagsmas. Tidstyver, enten det er båtpuss, hagearbeid, snekkerprosjekter, Facebook eller annen prokrastinering, tar overhånd som ugress om våren.
«Har du trent hjerne og finmotorikk gjennom å repetere de samme øvelsene, får du utnytta flere av sjansene som du drømmer om resten av året.»
Treningsskyting er ikke dyrt. Er du medlem i et skytterlag eller en forening, er det ikke mange hundrelapper som går til skyting og ammunisjon, målt opp mot hva vi ellers bruker på jakta. Blink ut et par kvelder ekstra nå i løpet av ferien, gjerne med jaktkompisene, slik at du er godt i gang før jegerkøen setter inn fram mot jaktstart.
Jeg vil i så måte slå et slag for tipsene vi formidler i denne utgavens første reportasje: Tren slik du jakter! Altfor mange gjør unna skytetreninga og storviltprøven som om det var en konkurranse i å treffe blinken der og da, og sikrer resultatet med å skyte liggende. Det er ikke målet. Målet er at du skal bli best mulig rusta til å jakte.
Du får til og med forslag til et enkelt treningsopplegg som gir deg skytetrening både heime i stua og på banen. Har du trent hjerne og finmotorikk før jakta gjennom å repetere de samme øvelsene, vil du oppleve at alt går mer på automatikk. Da er du raskere skuddklar, og får utnytta flere av sjansene som du drømmer om resten av året. Så kom deg på banen!