EcoFlow Delta 2 er et godt supplement på strømløse jaktkoier og basecamper ikke altfor langt fra vei, særlig i kombinasjon med solcellepanel. Vi har testa lading av alle slags elektroniske duppedingser – og til og med tatt med mikrobølgeovn i teltcampen.
EcoFlow Delta 2 er en batteribank – eller rettere sagt en kraftpakke av dimensjoner, både i watt og vekt. I basecampen på jaktkoia eller i telt nær vei vil det dog løse utfordringa med å få lada alt man trenger og ikke trenger.
For alt har sin pris, målt i kroner og vekt: Dette er ikke en lett, bærbar løsning som du hiver i jaktsekken for å leve «off grid». 11,6 + 9,5 kg totalvekt på batteri og solceller – der sistnevnte har større front enn en stor ryggsekk – gjør at dimensjonene ikke er tiltenkt lange bæreøkter. Totalprisen passerer også 20 k, og gjør et betenkelig innhogg i jaktas driftsbudsjett.
Men særlig på jaktkoia der du ennå ikke har fått rigga deg med solcellestrøm, er EcoFlow Delta 2 virkelig verdt å vurdere som ei fleksibel, strømsterk og robust løsning. For her har du omtrent alle tenkelige kombinasjoner av volt, watt og tilkoblinger både ut og inn.
JEGER har tidligere testa EcoFlow River MAX 600 (utgått modell, erstatta av River 2 som kommer i tre versjoner på 3,5 kg/ 256 Wh/ 300 W – 768 Wh/ 800 W/ 7,8 kg). Disse er fortsatt gode alternativ hvis du vil ha noe mer bærbart og kun skal lade jaktradio, GPS og mobil.
Men trenger du noe som kan erstatte et lite bensinaggregat for å kjøre verktøy (drill, sag, vinkelsliper) på hytta eller rundt om i hagen, gjør du lurt i å ta en kikk på den langt mer potente EcoFlow Delta 2:
Med en batterikapasitet på 1024 Wh og maks-uttak på 1800 W (2700 peak) kan du kjøre det meste av verktøy og husholdningsapparater på dette. På en festival da sommerens bålforbud var på det strengeste østafjells, dro jeg med en mikrobølgeovn for å koke kaffevann, poteter og varme kobbe-karbisene. På feriens maraton-biltur holdt det liv i kjøleboksen et drøyt døgn uten lading.
Kapasiteten avhenger sjølsagt av hva du skal lade/ drive, men en vanlig bærbar PC kan lades 15-16 ganger, mens standard mobiltelefoner kan lades 80-90 ganger. Skulle du ha behov for mer strøm, kan du koble EcoFlow Delta 2 sammen med ekstrabatteri (stasjoner uten display, selges i to størrelser).
Det vil du nok sjelden trenge, for 220 volts-ladinga på denne er lynkjapp, med 0–100 (%) på 80 minutter. Sjøl med 220 W-solcellepanelet kan du fullade på 5-6 timer på en god soldag – og halvparten av dette igjen hvis du velger de største panelene på 400 W.
En fordel er dessuten at du kan bruke batteribanken mens den lader. Jobber du med kappsaga i solhellinga kan du med andre ord fylle på batteriet kontinuerlig. Med et apparat som trekker 100-150 W vil du være ustoppelig på en soldag.
LFP-batterikjemien gir dessuten lang levetid: Garantien om 3000 sykluser med bare 20 prosent kapasitetstap framstår som en drøm sammenligna med gammeldagse batteri.
I front har batteribanken et lettlest og intuitivt display. Her får du blant anna oppgitt gjenværende kapasitet for batteriet, og hvor lenge det vil vare ved samme forbruk. Likedan får du oppgitt gjenværende ladetid. Ved solcellelading må du dog ta dette med ei klype salt, da effekten her varierer sterkt alt etter solforholdene (les mer om dette i testen av EcoFlow 220W solcellepanel).
Brukergrensesnittet med de ulike knappene foran og bak er ryddig og forståelig: Du har en hovedbryter som aktiverer enheten og 12 volts-uttakene på baksida. Skal du bruke en av de seks USB-uttakene (A og C) eller 220 volts-inverteren med fire stikk på baksida, er det hver sin knapp foran og bak.
Har du behov for ytterligere justering eller overvåking, finnes det sjølsagt en app for alt – så også her. Den fungerer både over wifi og bluetooth (kjekt på koia), og gir noen ekstra styringsfunksjoner. Her kan du blant anna justere automatisk dvale og begrense ladehastigheta, noe som gir mindre viftestøy.
Mobil stikkontakt
Viftestøyen kan godt nevnes – for det er tendenser til flydur: Når batteribanken lades for fullt (1200 W) eller tappes for mer enn 900 W, er støyen på nivå med en mikrobølgeovn. I de fleste tilfeller er det ikke verre enn at du setter den i naborommet – eller at du altså reduserer ladehastigheta via appen – og på lav effekt er EcoFlow Delta 2 lydløs.
Noen strømførende lik i skapet? Batteribanken har håndtak på begge sider som gjør den lett å bære, men som stikker ut hvis du skal dytte den i sekken eller en pulk. Det er heller ingen vannbeskyttelse, så ei plastkassa kan være lur å sette over som «hatt» hvis du bruker den ute.
Men ellers er den genial med all sin kraft og fleksibilitet. I praksis er dette en veggkontakt som du kan bære med deg i ei hånd.
Bladet JEGER er Norges største jaktblad og kommer ut 9 ganger per år. På jeger.no finner du tusenvis av jaktreportasjer, våpen- og andre utstyrstester, tips til hundehold og jaktnyheter.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Jeger,
Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og UTE sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
12 måneder
50%
rabatt
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Abonnementet inkluderer også 500 øvingsoppgaver og tentamen til Jegerprøven. Med Jeger holder du deg oppdatert.