Oppsett er enkelt: Først må batteriet lades helt opp på 220V med kabel som følger med, noe som tar ca 4 timer.
Deretter kobles solcellepanelet til viltkameraet med medfølgende 1,5 m kabel. Det er viktig at denne festes skikkelig og at gummihylsene over pluggene klemmes inn for å hindre fuktighet i å trenge inn i kameraet.
Men ikke press for hardt, da det kan presse pluggen ut av kontakten.
Solcellepanel test
Det integrerte batteriet skal forsyne kameraet med strøm – også om natten – mens batteriet lades opp igjen på dagtid. Men hvis kamera filmer mange videoer eller sender mye SMS, kan batteriet tappes mer enn det panelet klarer å lade.
Kamera vil da fortsette å kjøre på sine egne AA-batteri. Hvis disse også går tom, vil hele systemet slå seg av. Da må solcellepanelet lades opp igjen på 220V.
Systemet krever derfor en viss innkjøringsperiode: Jeg testet solcellepanelet ved et fotoåte med mye trafikk av fugl og dyr. Etter trøbbel med full tømming og driftsstopp etter få dager, fikk jeg god support på telefonen fra leverandør:
Kameraet var innstilt for hissig i fotograferingen og hadde kontinuerlig SMS-styring aktivert.
LES OGSÅ: Test av Jaktfall 16 MP viltkamera
«Driftstemperatur er fra -22 til +70 grader. Den laveste grensen ser ut til å stemme – og jeg håper jeg ikke får testet den øvre…»
Tikker og går
Etter at innstillingene var blitt justert, har bildene tikket jevnt og trutt inn på telefonen. Laveste temperatur på dagtid har vært ca 15 kuldegrader. Selv da ble batteriet fulladet fra ca 50% kapasitet om morgenen i løpet av noen timer.
Driftstemperatur er oppgitt fra -22 til +70 grader. Den laveste grensen ser ut til å stemme – og jeg håper jeg ikke får testet den øvre...
Test av solcellepanel er gjort grundig. Oppsettet har stått ute i snart 5 måneder, der det tikker og går uten tull. Indikatoren viser fullt batteri tidlig på formiddagen, selv med mye trafikk på åtet døgnet rundt. Brecom Solcellepanel kan dermed trygt anbefales, men sett av ei uke til innkjøring før det viktigste overvåkningsarbeidet starter.