Pard Pantera 50 LRF 480 er det siktet i denne testen som skiller seg mest fra de andre. Det er lett og hendig, og optisk har den også en annen sensor enn de andre i testen.
Pantera 50 LRF 480 er testens letteste sikte. Den veier faktisk halvparten av testens tyngste modell, noe som er litt av en prestasjon. At den samtidig er utstyrt med en avstandsmåler gjør det bare enda mer imponerende.
Dette er en ny modell fra Pard med en ny og egenutviklet sensor. På papiret har den høyere oppløsning enn de andre i testen, men i praksis har tallene lite å si. Den oppleves ikke mye bedre enn 384x288-sensoren. Snarere tvert i mot.
I motsetning til konkurrentene har ikke Pard integrert minne. Her må du ha et separat minnekort av typen Micro SD for å få lagret bilde og video. Den har heller ikke integrert batteri, men et utbyttbart. For batteriet er ikke det en dum løsning, da kan du enkelt bytte batteri i felt. Men integrert minne synes jeg er mer praktisk enn å styre med minnekort.
Når det kommer til brukervennlighet er Pantera 50 LRF 480 sprikende. Du har et håndtak for enklere å justere fokusringen foran, noe som er funksjonelt. De små knappene på toppen av røret sitter derimot veldig tett. Her er det fire små knapper som er vanskelig å treffe riktig selv uten hansker. Det føles også unødvendig med så mange hurtigknapper. Plasseringen av av-og-på-knappen er fornuftig plassert. Langt unna disse miniknappene.
Den oppleves en anelse treigere i oppstart enn de andre i testen.
Da jeg ikke hadde et minnekort som passet til dette siktet har jeg ikke fått lagret noen bilder og video.
Pard Pantera 50 LRF 480 et godt kjøp? Jeg ble aldri helt komfortabel med knapper og menyer på dette siktet. Termisk optikk handler litt om hva du føler passer best for deg. Det skiller lite på det optiske mellom de forskjellige merkene når du sammenligner sikter med tilsvarende spesifikasjoner. Du må finne det som passer for deg det som føler best for deg er det beste valget.
Er du opptatt av lavest mulig vekt stiller Pard Pantera 50 LRF 480 i særklasse, men den er litt for dyr sammenlignet med flere av konkurrentene til at jeg ville latt det avgjøre kjøpsvalget.
Atle Rønning er motoren og navet i JEGER. Han holder i magasinet både i print og digitalt. Hedmarkingen hadde sine første jaktturer med hagle etter skogsfugl. Siden det har han vært innom mange forskjellige jaktformer, inkludert en del timer på elg. De siste årene er det rådyrjakt med hund som har tatt mest av hans tid. Han driver også med oppdrett av rådyrhunder.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Bladet JEGER er Norges største jaktblad og kommer ut 9 ganger per år. På jeger.no finner du tusenvis av jaktreportasjer, våpen- og andre utstyrstester, tips til hundehold og jaktnyheter.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Jeger,
Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og UTE sine nettsider og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
139,-
per måned
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
3 papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
119,-
per måned
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
12 papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
99,-
per måned
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Abonnementet inkluderer også 500 øvingsoppgaver og tentamen til Jegerprøven. Med Jeger holder du deg oppdatert.