Bildesensoren er som tidligere på 640x512 piksler med pikselavstand på 12 micron, noe som har blitt vanlig hos kikkerter i denne prisklassen. Her står pikslene ganske tett, noe som alt annet like gir høyere oppløsning når du zoomer inn i bildet enn med for eksempel en 17 micron-sensor.
Ulempen er smalere synsfelt og svakere følsomhet for små temperaturforskjeller i motivet. 35 millimeters objektivet på Nighthunteren har mer vidvinkel enn et 50 millimeters objektiv og motvirker dermed tendensen til smalt synsfelt.
Steiner oppgir forstørrelsesområdet til å være 1-8x, selvsagt med digital zoom, men her er det noe som skurrer. De fleste andre termiske kikkerter med noenlunde samme objektiv/sensor-konfigurasjon har baseforstørrelse mellom 2,5 og 3 og når vi sidestiller Steiner Nighthunter med konkurrentene fremstår den som å ligge i nærheten av sammenlignbare kikkerter både når det gjelder baseforstørrelse og synsfelt. Vi får det ikke til å stemme at denne kikkerten skal ha 1x som optisk utgangspunkt slik produsenten oppgir.
Bildekvaliteten er god men ikke i toppklassen. Det er langt opp til like rene bilder som testvinneren Pulsar Merger XL 50 HD og Steiner Nighthunter ligger også bak Hikmicro Habrok HQ 35L som ikke koster så veldig mye mer og byr på to okularer.
Evnen til å oppdage vilt i terrenget trenger generelt ikke henge direkte sammen med bildekvaliteten og vi opplever at Steiner Nighthunter H35 gjør en god jobb selv om sensorens følsomhet på <35 millikelvin ikke vinner noen specs-konkurranse.
Kikkerten har en fin plassering av av/på-knappen under okularet akkurat der tommelen treffer. De øvrige knappene er plassert oppå kikkerten og greie å nå for peke- og langfinger. Knappene er imidlertid litt små og er ikke like taktile som hos de beste konkurrentene. Fokusringen framme på objektivet har forholdsvis høy dreiemotstand.
Steiner Nighthunter H35 i annen generasjon har god lagringsplass for bilder og video og en velfungerende app. Her er det ulike visningsmodus både med tanke på farger og signalforsterkning. Kikkerten har ikke laser-avstandsmåler, men har ellers alt vi forventer i et moderne termisk verktøy.
Den utmerker seg først og fremst med soliditet og god batteritid. Den lange driftstiden besørges av to 18650-batterier som må kjøpes separat og plasseringen av batteriene i kikkertkroppen bidrar til den litt klumpete følelsen. Dette er mer militært enn strømlinjeformet, et verktøy til å gå i krigen med.