Airspace-panelet i ryggen er noe av det bedre jeg har prøvd med tanke på å lede varme og fuktighet vekk fra ryggen.
Osprey Talon 33 med astro-lomme
Osprey Talon 33 er godt utstyrt med lommer. Særlig liker jeg de romslige lommene på hoftebeltet. Her får du plass til patroner, mobil, kompaktkamera eller til nød en liten kikkert. Kjekk er også den romslige stretch-lomma på sekkens bakside, der du kjapt kan stuve vekk hansker, lue eller et lett regnsett.
Begeistringa er mer delt over meshlomma på venstre skulderreim (merk den, linksskyttere): Den er akkurat hårfint for liten til mobilen med mindre du klamrer deg til en gammel Nokia. Men Astro-eiere vil trolig elske denne (Alpha 200 – ikke fullt så mye), sjøl om åpningen er i trangeste laget.
«Osprey Talon har ei smart løsning for å stue vekk stavene i en fei, når du stabber de siste meterne mens du venter på at rypeflokken letter.»
LES OGSÅ: Test av dagstursekken Arcteryx Alpha AR35
Smart stavfeste
Men du bør merke deg en kjekk detalj hvis du driver mye med vinterjakt på ski og truger:
Osprey Talon 33 har ei smart løsning for å stue vekk stavene i en fei. Uten at du behøver ta av sekken, kan du dytte trinsene inn i ei løkke nede på sekkens venstreside og feste håndtakene nederst på skulderreim-polstringa. Da er de unna veien når du stabber de siste meterne fram mens du venter på at rypeflokken letter.
Det er kompresjonsreimer på sidene, opplegg for drikkesystem (medfølger ikke), og flaskelommer på begge sider (litt kronglete å nå tak i). Meshlomma innvendig i topplokket har smart nok nøkkelringholder.
Osprey Talon 33 har fin størrelse for dagsturer og helgeturer med lite oppakning. Den er innafor de strategiske målene hvis du vil ha den med på flyet, og er slik sett en allsidig bærehest. Det er egen dameversjon av Osprey Talon heter Tempest.