Lite på menyen
Det mest skuffende, er batteritida. Icom hevder den skal være på 13 timer med blanda bruk, men vi har som regel gått tom etter 8-10 timer til halvannen jaktdag. Det skal være en batterispar-modus, men manualen sier ingenting om hvordan den aktiveres/ deaktiveres.
Og når vi først er inne på manualen: Verken den eller menyene har fortsatt kommet på norsk. Nå skjønner vel de fleste at brusspärr ikke er et drikkeforbud, og navigasjonen er som nevnt eksemplarisk. Men et språkvalg i den sparsommelige menyen hadde gjort seg.
LES OGSÅ: Test av Icom ProHunt F3400DS
Enkel overgang fra det analoge
For i det hele tatt virker Icom Prohunt D52 litt ribba til å være «prohunt». Den eneste bonusfunksjonen oppleves som ganske unyttig, nemlig en opptaker som gjør at du kan ta opp 8 minutter av en samtale. Jeg ser ikke det praktiske bruksområdet.
Skal du kjøpe ny jaktradio nå og gjerne vil ha de ekstra mulighetene som digital radio gir (kryptert, støyfritt samband), må du også være oppmerksom på at Icom kjører en egen standard (IDAS). Den kan ikke kommunisere digitalt (kun analogt) med Zodiac, Hunter, Hytera m.fl. Dette alene gjør at vi trekker et øye på terningen, for jaktradioen skal jo brukes til KOMMUNIKASJON. Tenk hvilket ramaskrik det ville blitt hvis en Iphone-eier ikke kunne ringe en Samsung-eier.
Og det er synd, for ellers er Icom Prohunt D52 en tiltalende og robust bygd jaktradio. Kompakt format, logiske menyer og separat kanalvelger gjør at den er enkel i bruk, så den har fortsatt potensiale til å gi en myk overgang for dem som ikke står først i teknologi-toget.
LES OGSÅ: Test av Icom Prohunt Basic Digital