Kniven leveres i cordura-slire med borrelås og toveis beltehempe, slik at kniven kan monteres både stående og liggende. Skaftet har hull til reim hvis du vil gå med kniven rundt halsen.
Ingen pingle
Begge bladene er spent rundt samme akse, og har felles bladlås. Bladlåsen er solid, men sia bladene deler låsen, må det andre bladet være helt i lukket posisjon for at låsen skal virke. Det er ikke noe praktisk problem, men lurt å sjekke før du starter slaktinga.
LES OGSÅ: Helle Mândra - Superkniven du trygt kan ha rundt halsen
Bladet er glatt med markant utsparring slik at det er lett å åpne. Ryggen er høy med krumming/ drop point mot spissen. Den har ganske dyp buk, slik at kniven oppleves overraskende kraftig til å være så kompakt:
I praktisk bruk får du ikke følelsen av at dette er en pinglete lommekniv. Ellers har bukåpneren tilstrekkelig lengde til norsk jakt. Spissen er avrunda til ei flattrykt kule, slik at spissen ikke stikker hull i vomma.
«Jeg vil gjerne ha sag, men bladet er såpass kraftig at jeg uten problemer har åpna brystkassa på voksne rådyr.»
Ergonomisk grep
Håndtaket har god, ergonomisk form: Det er svakt bua innvendig og faller markant mot overgangen håndtak/ blad, slik at det fungerer som fingerstopper. Ryggen på det vanlige knivbladet stikker dog litt langt ned og jobber mot den ergonomiske formen.
Imidlertid er det sjelden at man bruker bukåpner så lenge av gangen at det blir noe problem. Med det vanlige bladet i bruk og bukåpneren folda inn, er grepet langt bedre.
Ergonomisk form støttes av svarte, gummierte felt med godt grep, slik at kniven ikke glepper om du blir sleip på fingrene. Den oransje grunnfargen gjør at jaktkniven er godt synlig om du mister den i lyngen.
Wichard Aquaterra Hunting oppleves som svært anvendelig. Jeg har brukt den på både hare, rådyr og hjort, og synes bladutforminga fungerer veldig fint. Det eneste jeg skulle ønske i tillegg, er sagblad. Samtidig er bladet såpass kraftig at jeg uten problemer har åpna brystkassa på voksne rådyr.