«Ulempen med to betjeningspunkter oppveies utvilsomt av at du slipper at lykta har slått seg på i sekken og er tom for strøm.»
Utsatt ledning
Vi tester hodelykten som bruker AA-batteri: Batterirommet bakpå hodet er enkelt å åpne. Riktig polaritet/ plassering gir seg delvis ut fra batteriklemmenes utforming, og er angitt med -/+ utheva i plastikken i tillegg. Det kunne dog vært litt tydeligere med hvit merking. Ledningen fra batterirom til lyktehode holdes på plass med ei plasthempe, men sitter relativt løst, så vær varsom for hekting i greiner i tett skog.
Som på forgjengeren angis batterikapasiteten med fire dioder på bakhodet, som ser ut til å være relativt presise. AA-versjonen mangler «baklyset» på batterikassa som den gamle modellen har. Noen vil muligens savne dette (og kan da kjøpe en annen versjon av lykta), men i skogen foretrekker jeg å unngå bremselys på bakhodet.
Fleksibelt lys
Det er to ting jeg liker særlig godt med MyStar. Det ene er dobbel av/på-knappen: Det kan virke tungvint i starten, for du må trykke på batterirommets hovedbryter før du kan slå på lyktehodet. Den lille ulempen med to betjeningspunkter oppveies utvilsomt av at du slipper at lykta har slått seg på i sekken og er tom for strøm.
Den andre fordelen er det lette, fokuserbare lyktehodet. Ei kraftig led-pære gir 600 lumen i tre trinn (+ SOS-blink), alt fra svakt camplys til full tusenmetring. Ved å vri linsa (non stop / valgfri fokusretning), kan du spre eller samle lyset. Totalt gir ei svært fleksibel lysløsning, enten du trenger et skarpt søkelys eller et vidt og svakt lys til arbeid i campen. Og sjekk prisen!
LES OGSÅ: Test av Silva Explore 3