Lesten er relativ vid, så breie nordboerføtter har god plass. Boa-stramminga gjør likevel at du kan «tighte» skoa godt. Snøringa fordeler presset mens du går, så det kan være behov for å etterstramme etter å ha gått litt for maksimal stabilitet.
Normalt består Boa-snøringa av en tynn stålwire, men her er det brukt nylontråd. Det gjenstår å se om slitestyrken er den samme, men BOA har livstidsgaranti.
Icebug satser mye på bærekraft, så skoene består av 33% resirkulert materiale. Overdelen er laget i 100% resirkulert polyestertekstil, fôret tilfredsstiller Oeko-Tex-kriteriene, og det er brukt 15% resirkulert gummi i yttersålen.
Icebug er mest kjent for løpesko med pigger. Icebug Haze har ei gummiblanding med det spektakulære navnet RB9X, som visstnok skal gi godt grep både på vått og tørt underlag. De oppleves definitivt som bedre i grepet på blaut sti enn andre «allround-sko» jeg har prøvd i joggesko-format.
På ulendte stier i fuktig skogsterreng synes jeg at kombinasjonen membran, boa-snøring og sålegrep gjør Icebug Haze RB9X GTX til en allsidig tursko. For jegere og hundefolk som gjerne legger den daglige lufteturen utafor allfarvei, er det godt å ha et lett og tett alternativ til jaktstøvler i hverdagen.
Og for de mer bedagelig anlagte, så er det jo et deilig latmannsliv å kjippe skoa på og av med den lettvinte Boa-snøringa.
Er du på utkikk etter en høyere jaktstøvel med fokus på ankelstabilitet, kan du ta en titt på vår test av Crispi Kongsvoll Evo.