Jakke og bukse er forsterket på utsatte steder, men selve ytterstoffet virker ekstremt slitesterkt: Jeg finner faktisk ikke en eneste skade på verken jakke eller bukse.
Allværs?
En dress i denne prisklassen med såpass tykt materiale skal være vann- og vindtett. Også her leverer Härkila Mountain Hunter Pro det den lover. Regnvannet holder seg utenpå dressen, ferdig snakka. Dette er nok på grunn av at den er overflatebehandlet med vann- og smussavvisende «Durable Water Repellent», samt at den har tre-lags Goretex-membran.
I finvær tidlig på høsten er dressen i varmeste laget. Men siden det ikke finnes for mange sånne dager i et norsk jegerliv, er ikke det i seg selv noen grunn til å styre unna dressen. Det finnes luftemuligheter på både jakke og bukse. Selv om jeg kunne ønske meg at disse var litt større, så fungerer det godt nok til å bruke den i vanlig «godvær», selv under aktive jaktformer.
«Det er en grense mellom testing og mishandling av utstyr – men Härkila Mountain Hunter Pro ser virkelig ut til å tåle røff bruk»
Detaljene
En fullblods jaktdress må ha detaljer som setter jakt i fokus. Det leverer Härkila i form av antiskli på skuldrene for å holde børsereimen på plass, gummierte D-ringer for at karabinkroker ikke skal klirre og bråke, patronholder i bukselommen og radiolomme med hempe for å holde langpisken.
Jeg opplever Härkila Mountain Hunter Pro som romslig nok for god bevegelse, selv med tykk mellombekledning. Antisklibånd i linningen og borrelåsstramming ved knærne gjør at buksen sitter godt. Forlenget rygg på jakken gir god beskyttelse mot vær og vind, da den når langt nok ned til å forebygge sniktrekk.
Til smygjakt er jeg skeptisk til en såpass mørk dress i stivt materiale. Men her har dressen overrasket meg ved at jeg oftere enn vanlig har kommet nært innpå hjortevilt. Dette kan så klart være tilfeldigheter, men jeg konkluderer med at Härkila Mountain Hunter Pro i hvertfall er lydsvak, også når det ikke styrtregner.
Vi har også testet forgjengeren, Härkila Mountain Hunter.