Men Brynje Antarctic er ingen inne-bukse, for her snakker vi virkelig topp fyring: Det skal være svært kjølig eller direkte kaldt før den kommer til sin fulle rett.
LES OGSÅ: Jaktbukse for dame fra Deerhunter
For nettopp isolasjon og komfort er plaggets styrke: Med skallbukse utenpå kan du greie deg utmerket i arktiske strøk og takle de tøffeste forhold.
Smalt konsept
Uten skallbukse er derimot Brynje Antarctic bukse mer utsatt for slitasje og skader: Til å jage rundt i kjerr og kratt er den mindre egnet. Det tvinger fram et betimelig spørsmål som mange jegere nok vil stille seg omkring konseptet til jaktbruk:
Hvor mange vil basere seg på to bukser versus å ha kun en allværsbukse i kombinasjon med en stillongs? Jeg tror brorparten er konservative her av praktiske grunner, også fordi vind fort blir et tema på rypefjellet eller i andre utsatte strøk.
Ellers har Brynje Antarctic bukse to stikklommer med glidelås foran, samt forsterkede partier i baken og på knærne. I midjen er det ingen beltehemper, men et bredt elastisk parti med strammesnor. Nederst på beina er det enkle avslutninger.
Jeg synes lommeåpningene kunne vært litt større, og mangelen på både beltehemper og selesystem vil være et minus for noen, især i en ytterplagg-setting. Videre blir naturligvis tørketiden merkbar med såpass tykk og solid ullkvalitet.
Totalt sett mener vi Brynje Antarctic bukse er en innertier for ekspedisjoner og opphold i arktiske strøk, samt på lange vinterturer. I jaktsammenheng vil den være mest aktuell for en nisje med et særskilt behov, og det er i dette lys karakteren er satt.