Da begynte hun å lese seg opp om rasen og reise rundt for å hilse på oppdrettere og se nærmere på hundene. Etter litt frem og tilbake fikk hun i 2014 endelig kjøpt en valp etter en engelskimportert tispe hun hadde sett seg ut.
En livsstilshund
Hun beskriver gjerne jaktcockeren som en livsstilshund. Du må være klar for at det er en hund som er veldig tilstede i livet ditt. TIl sammenligning har hun hatt harehunder før, og de kan sove mye gjennom de delene av året det ikke er jakt. En jaktcocker slapper ikke av selv om det ikke er jaktsesong.
– Den første min spiste seg gjennom ryggen på sofaen. Hun har spist masse bøker fra bokhylla. Den vokste det verste av seg etterhvert. Men hun er alt for selvstendig og går for langt ut til å fungere som en støtende hund. Til apport på andejakt fungerer hun fint. Jeg har akkurat trent henne opp som blodsporhund, for det fungerer hun til. Der er hun veldig god.
Les også: – Mer moro får du det ikke med klærne på
Fra hundesport til jeger
– Jeg har kommet inn i dette her fordi jeg er interessert i hund, og så inn i jakt fordi jeg er interessert i spaniel. Jeg vil ikke kalle meg selv jeger, sier hun forsiktig før hun legger til at hun er jo egentlig mye mer på jakt enn mange andre som kaller seg jegere.
Det blir mange turer til Sverige både før og i jaktsesongen for å trene, jakte og gå som hundefører på større jakter.
Men nå som du har skutt fugl kan du jo kalle deg jeger?
– Ja, jeg er jo det da. Det var skikkelig gøy! Jeg har endelig funnet noen som har tatt seg bryet med å lære meg å skyte. Før har jeg ikke prioritert det å bli komfortabel med våpen. Nå har jeg tatt meg tid til å skyte nesten annenhver helg, da begynte jeg å glede meg til å gå på jakt og prøve det i praksis. Det ultimate målet er å skyte over sin egen hund. Helst en fasan! (I Sverige pågår fasanjakten fra 1. oktober til 31. januar red.anm.)
Les også
I Norge havner jaktcockeren ofte i skyggen av de stående fuglehundene, men den kvikke og sjarmerende jaktspanielen får flere og flere forkjempere.