LES OGSÅ: Helga-Maris tips til smygjakt
Overveldende respons
– Med fargekoder delte vi inn dem som tok kontakt, alt etter sted, jaktform og hundetilgang, men måtte gi opp da vi passerte femten lag og hadde kommet til bronse på fargepaletten. Da skjønte vi at dette måtte organiseres i landsdekkende regioner, forteller Amalie.
Og allerede nå, tre uker etter den formelle stiftelsen, er det fem landsdekkende regioner med kontaktpersoner og fungerende styrer. Flere av disse er igjen organisert i distrikter, der jentejaktlagene nå etableres.
– Vi vil gi konkret hjelp for å få jenter ut på jakt ved å organisere jaktlag og aktiviteter: Sjøl om jentene utgjør nær en tredjepart av dem som tar jegerprøven, er det blant dem som drar på jakt trolig bare 5-6 prosent jenter.
LES OGSÅ: Kristins returbukk fra Skottland
Utafor NJFF
– Hvorfor gjøres dette på sida av NJFF-systemet?
– NJFF er kjempeflinke med rekruttering og å få jenter til å ta jegerprøven. Samtidig ser vi ofte at når NJFF arrangerer «jentejakter», er det 5-6 mannfolk som stiller som instruktører. Vi vil bruke de jenteressursene som finnes, og trekke veksler på kvinnelige jegerforbilder.
– Kan ikke reine jentelag gjøre det vanskeligere for jenter å bli inkludert i jakta ellers?
– Responsen på Facebook-innlegget og det faktum at vi nå har passert 1500 medlemmer, tyder på et stort behov. Jeg tror mange jenter har høyere terskel og behøver mer samhold for å komme seg ut: Mens kjæresten min bare drar ut alene hvis jeg ikke kan bli med, er terskelen min for høy til at jeg jakter alene. Det samme gjelder på skytebanen. Jeg håper at Jegerjentene gjør at jentene isteden avtaler å møtes på skytebanen eller på jakt, sier Amalie.
Du finner mer informasjon på jegerjentene.no og Jegerjentenes Facebook-side. Følg også med i neste nummer av JEGER, der vi har vært med Jegerjentene ut på rådyrjakt i Bamble!
LES OGSÅ: Damene tester hagler for JEGER