/ Elgjakt

Elgjegere frastjålet 150 kilo kjøtt: – Helt vanvittig

Profesjonelle tyver har partert og stjålet elgkjøtt fra et jaktlag til en verdi av 50.000 kroner fra en låve i Innlandet.

Sist oppdatert: 30. september 2024 kl 20.13
TYVERI: Den eller de som har stjålet elgkjøtt har tydelig erfaring. Det mest skremmende er at de visste hvor elgen hang til mørning. Ill.foto: Erlend Haarberg / NN / Samfoto
TYVERI: Den eller de som har stjålet elgkjøtt har tydelig erfaring. Det mest skremmende er at de visste hvor elgen hang til mørning. Ill.foto: Erlend Haarberg / NN / Samfoto
Lesetid: 2 minutter

Et jaktlag i Ringsaker i Innlandet fikk en sjokkerende overraskelse da de oppdaget at mesteparten av elgkjøttet de hadde hengt til mørning var borte.

– Noen har vært inne i låven, partert dyret, og tatt med seg mesteparten av kjøttet. Det er helt vanvittig, sier Kjetil Molstad til VG.

Jaktlaget hadde felt to elger de første dagene av jakta; en elgokse på 234 kg og et ungdyr på 120 kg.

Som vanlig hengte de kjøttet opp i en låve for mørning. Men på søndag oppdaget de at over 150 kilo kjøtt var stjålet.

Molstad, som har jaktet elg i nesten 30 år, mener tyveriet må ha vært utført av profesjonelle:

– Personen kan å bruke kniv. De har klart å skjære ut indrefileter, biff, lår og bogen. Så har de tatt en trillebår og fraktet alt kjøttet til veien. Dette er profesjonelt.

Han påpeker at tyvene må ha hatt lokalkunnskap for å vite hvor kjøttet hang, og synes det er skremmende.

Tyveriet har ødelagt jakten for laget. Molstad forteller at de har prøvd å jakte litt etter hendelsen, men stemningen er naturligvis ikke den samme:

– Vi må prøve å komme oss over kneika, men det er ikke enkelt. Jeg sitter med en vemmelig følelse.

Politistasjonssjef Øyvind Buraas opplyser at politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser. De ber nå om tips fra publikum som kan ha sett noe.

Hva synes du om denne saken?
Denne saken er skrevet av
Markus D. Holmer
Journalist
Markus D. Holmer er journalist i JEGER. Han har hatt lidenskap for jakt hele livet, spesielt rype- og skogsfugljakt. Han tester utstyr, lager reportasjer og dekker nyhetssaker. Har du en sak Markus kan være interessert i? Send gjerne en e-post:
LES OGSÅ
RIKTIG SLAKTING: Grunnlaget for å få best mulig viltkjøtt begynner når det felte dyret skal utvommes, og gjennom hele slakteprosessen er god hygiene svært viktig!
ELGFALL: Når smellen går, starter jobben. Veien til suksess er godt samarbeid. Ill. foto: Jon Hauge
GAMMELTIUR: En voksen tiur kan ofte være både seig og smake sterkt av furu. Les om hvordan du lager den på en litt utradisjonell men god måte nederst i saken.
HVOR ER RYPA?: Det første snøfallet kan både gi muligheter og begrensinger i rypejakta. Foto: Erlend Haarberg / NN / Samfoto
Publisert 30. september 2024 kl 19.58
Sist oppdatert 30. september 2024 kl 20.13
annonse

Relaterte artikler

annonse

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen